Curriculum vitae

Willem Herman Johan (Wim) Bloothoofd <XI-31> werd geboren op 15 maart 1950 in de Reinwardtstraat in Amsterdam (Dapperbuurt). Kort daarna verhuisde het gezin naar de 1e Weteringdwarsstraat in Amsterdam, waar zijn eerste school de Jan Luijkenschool was. Eén van de leerlingen uit de klas was Anneke Zijstra, dochter van Jelle Zijlstra o.a. ex-minister president. In 1958 ging de familie naar Diemen en vestigde zich in de Emmastraat. De lagere school periode werd op de H. Dallingaschool afgemaakt. De middelbare school periode startte op het van der Waals Lyceum op de Mauritskade te Amsterdam. In het schoolvoetbalteam speelde hij samen met Barry Hulshof, die jaren in de verdediging van Ajax speelde en vele titels behaalde, waaronder de Europa-cup voor landskampioenen. Het diploma werd behaald op het Apollo-instituut te Amsterdam waar medestudenten o.a. waren Paul Huf jr., de zoon van Paul Huf sr, en Nico van der Linden, die als musicus jarenlang samenwerkte met Therèse Steinmetz. 

Wim Bloothoofd (links onderaan)  in het jeughonkbalteam van 
OVVO in Amsterdam-Watergraafsmeer.

Na de schoolperiode kwam de militaire diensttijd. Daarop volgde een administratieve opleiding aan de O.C.M.A. te Middelburg (Opleiding Centrum Militaire Administratie). Na de opleiding werd de administratie verzorgd bij een compagnie van de Technische Dienst gelegerd op de legerplaats "De Wittenberg" te Garderen. Gedurende deze periode verhuisde de familie in 1971 naar Alphen aan den Rijn. In 1974 trouwde Wim met Anne Maria Tuinenburg en ze gingen in Mijdrecht wonen. In 1976 werd Vincent Alexander (Sander) in Mijdrecht geboren. In 1977 verhuisden ze naar Alphen aan den Rijn. In 1978 werd Patricia in Alkmaar en in 1982 Michiel Arnaud Willem (Michiel) in Alphen aan den Rijn geboren.

De maatschappelijke carrière verliep via vertegenwoordiger, productmanager, sales- en marketing manager en managing-director naar in 1997 eigenaar van een horeca-onderneming. Als familiebedrijf werd in van Ewijcksluis een hotel, café-restaurant overgenomen onder de naam "De Brug". Van Ewijcksluis behoort tot de gemeente Anna Paulowna (Noord-Holland). In 2000 kwam daar door een echtscheiding een einde aan. Wim ging terug naar de omgeving van Alphen aan den Rijn en vestigde zich in Gouda met Michiel en Dineke Groenendijk. Na een jaar bij een adviesbureau te hebben gewerkt, startte Wim in 2002 een bedrijfsorganisatie en communicatiebureau onder de naam Beecom BV. In juni 2004 verhuizen Wim en Dineke naar Alphen aan den Rijn waar een huis wordt gekocht. Vier huizen verder dan waar zijn zus Saskia woont. In april 2005 start Wim naast zijn adviesbureau een bedrijf in bedrijf-, promotie- en sportkleding, veiligheidsmiddelen en veiligheidsschoenen samen met zijn zoon Michiel. Het bedrijf is gevestigd in Anna Paulowna. In 2007 gaat Michiel zelfstandig door met het bedrijf B&S Bedrijfskleding. Wim zet een internetbedrijf op onder de naam 4youwebshops.nl. Diverse webshops in bedrijfs-, promotie- en sportkleding. www.4youwebshops.nl

Dineke Groenendijk en Wim Bloothoofd met twee musici tijdens
Sail 2000