Samenvatting

Theodorus (Theo, Dirk) Bloothoofd <X-37> is een zoon van Dirk Bloothoofd <IX-26> en Maria Catharina Mosch, geb. Anna Paulowna 14.10.1930, tr. 1 A. A. Timmer 6.12.1957, tr. 2 Laura van den Berg (website)

Theo Bloothoofd met vrouw Laura van den Berg

Vertegenwoordiger bij Wijnker mechanisatie B.V. Breezand, zie medewerkers

"De man die de 65 al is gepasseerd, maar het werken niet kan laten is een grote steun voor Jan en het bedrijf. Met raad en daad begeleidt Theo de hele gang van zaken. Er zijn maar weinig geheimen voor Theo als over de mechanisatie van de landbouw gaat. Als vaste supporter en af en toe inval coach van ZAP 1 Voetbal vindt je Theo iedere zondag op het voetbalveld. Na afloop gezellig een biertje happen hoort er dan ook bij. Theo is een alom gewaardeerde teamplayer. Zowel bij Wijnker als bij Zap."

Van de eigen website:
"Op 14 oktober 1930 ben ik geboren te Breezand en heb 6 kinderen, te weten Dirk, Ton, Connie, Gerard, Ria en Theo jr. Mijn hele leven lang heb ik in Breezand gewoond met een kleine onderbreking tijdens mijn diensttijd. Ik behoorde tot de lichting 50-2 en heb 1,5 jaar in militaire dienst gezeten. Hier heb ik onder andere ervaring opgedaan met het reperaren en rijklaar maken van legermaterieel. Ook kon ik er relatief eenvoudig mijn groot rijbewijs halen, en dat was in die tijd een grote gift van het ministerie van defensie. Sedert 1947 ben ik werkzaam in het garagebedrijf dan wel in de landbouwmechanisatie. Eerst als automonteur bij Garage Boerman in Breezand waar ik ook regelmatig als invaller chauffeursdiensten deed op de ambulance. Dit waren de jaren dat lang niet iedereen een automobiel in zijn bezit had. Het kwam in die jaren echt aan op het vakmanschap van monteurs of wagens een lange levensduur en weinig kans op panne hadden. Langzamerhand door de jaren heen ben ik mij steeds meer gaan bezig houden met bedrijfsleiding en later directeurschap waarbij mijn speerpunt altijd lag op het realiseren van een aktieve handelsgeest en een goed overzicht krijgen wat agrarische ondernemers willen en nodig hebben."

Kinderen

 1. A. Th. (Theo) Bloothoofd <XI-41>

   

 2. Dirk Bloothoofd <XI-42>

  Dirk Bloothoofd is lid van de CNB (Co÷peratieve Nederlandse Bloembollencentrale)

  Ruiter Bloembollen BV wint voor 2e keer Bosbokaal
  Tijdens de lelie open dagen die vorige week bij Van den Bos Flowerbulbs BV werden gehouden, heeft Ruiter Bloembollen BV voor de 2e maal de Bosbokaal gewonnen. Hij ontving deze prijs ook al in 1998 als beste bollenleverancier. De jury, die bestond uit Klaas Burger, Dirk Bloothoofd en Bram Sonneveld, had een zware taak. Er staan dit jaar 330 leliecultivars, verdeeld over 1745 partijen, opgeplant. De onderlinge verschillen tussen de vijf genomineerden waren zeer klein. C.M. Braakman eindigde als tweede met maar een verschil van 0,03 punten. Na de uitreiking van de Bosbokaal werd tevens afscheid genomen van Bram Molenaar. Deze is bijna 50 jaar actief geweest in de bloembollensector, waarvan de laatste elf jaar bij Van den Bos Flowerbulbs BV. Bram Molenaar kreeg ter gelegenheid van zijn afscheid de Gouden Bosspeld uitgereikt. (donderdag 20 april 2000)


 3. Connie Bloothoofd

 4. Ton Bloothoofd

 5. Ria Bloothoofd