Samenvatting

Dirk Bloothoofd <IX-28> was een zoon van Cornelis Bloothoofd <VIII-17> en Sieuw(er)tje van Egmond, fruitkweker / kassier / verzekeringsagent / poldersecretaris, geb. 22.9.1894, overl. Venhuizen (won. Schellinkhout) 5.11.1970, tr. Zwaantje Beemsterboer Schellinkhout 2.5.1920, do. van Jan Beemsterboer en Geertje Molenaar, geb. Oosterleek (gem. Wijdenes) 15.6.1898, overl. Hoorn 24.7.1988

Dirk Bloothoofd huwde op dezelfde dag als zijn zuster Sijtje. Hij was fruitteler en landbouwer op de plaats waar in 1976 Arie Groot woonde. In de crisisjaren bracht de boel bijna niets meer op en werd hij kassier bij de boerenleenbank, met wat veeteelt er naast. Verder was hij nog verzekeringsagent en secretaris van de polder. Hij heeft veel geijverd voor de invoering van het girobetaalverkeer. Dirk Bloothoofd beschreef op een aantal vellen de stamboom van zijn naaste familie. Hij had hartproblemen en is daaraan overleden.

Dirk Bloothoofd, ongeveer 1918 Zwaantje Beemsterboer

Dirk Bloothoofd rond 1930

Dirk Bloothoofd en Zwaantje Beemsterboer in 1945 25 jaar getrouwd. In de boomgaard
achter de boerderij v.l.n.r. Geer, het bruidspaar, Paulus Metselaar, Klaas Metselaar,
Sieuwtje, Jannie

In 1970 waren zowel Jan Balk en Sijtje Bloothoofd, als Dirk Bloothoofd en 
Zwaantje Beemsterboer 50 jaar getrouwd.

Uit de tijdlijn van Schellinkhout:

1913

Ter gelegenheid van 100 jaar onafhankelijkheid arriveert de prins (D. Bloothoofd) per schip (de SH 8 van Tewes van Dalen) in het haventje en wordt hij feestelijk onthaald.

1918

Het fanfarekorps "Concordia" wordt opgericht.

Staande van links naar rechts:
J. Ham Czn., A. Dekker, H. Schuring, J. Nierop, J. Pluylaar, W. Ney, H. Kroeze, T. Schekkerman, G. Schekkerman, A. Best, P. Buisman, A. Schuring, G. Renooy, Ma Renooy, Willy Weel en J. Dekker.
Zittend van links naar rechts:
W. Blom, K.C. Baas, T. Klaver, voorzitter K. Best, directeur B. Roemer, A.M. Vis, D. Bloothoofd en P. Dekker.

Dirk Bloothoofd ging in 1913 in militaire dienst en bleef 
oproepbaar tot in de dertiger jaren

 

Dirk Bloothoofd in legeruniform te
paard, omstreeks 1920