Puzzelstukken

Er zijn altijd gegevens die niet meteen een plaats krijgen in de archieven van de familie Bloothooft/d. Deze puzzelstukken staan hieronder.

Een nog niet geduide geboorte in Amsterdam: 

Pieter Bloodhooft, geb. 16.2.1830, zo van Anna Maria Bloodhooft, 27 jaar, won. thans Binnen Gasthuis, get. Hendrik Engbertsen, 25 jaar, Binnen Gasthuis, beroep ?; Jacob van der Meij, 23 jaar, Binnen Gasthuis, bediende; gedaan door Jacobus Zuijdhoek, vroedmeester. [akte 2/135 v]

De moeder Anna Maria Bloodhooft is ~1803 geboren. 

In het trouwboek van de RK kerk in de Rijp (Noordeinde van Graft) staat:

1720                                                          7 ber 15

graft   Contraxere claas pietertze Halder alias bloothooft
         trijntje zijmens habitantes in marken  test Ecclesia


Met marken wordt waarschijnlijk Marken-Binnen bedoeld, vroeger was dat ook wel de Marker buurt. Er was wel een Claas Pieters Bloothooft maar die was al in 1711 gehuwd. Andere kandidaten zijn er niet. Mocht bloothooft bij trijntje zijmens horen, dan komt dit huwelijk te vroeg voor een dochter van Sijmen Dirks Bloothooft. Het kan ook zijn dat de pastoor een fout heeft gemaakt en dat het om een eerste huwelijk van Jan Pieters Bloothooft <III-4> gaat (die woonde tijdens zijn dan tweede huwelijk met Trijntje Al (zij weduwe) al zuidelijker in Assendelft, of om een tweede huwelijk van Pieter Claasz Bloothooft gaat <III-2> gaat.

Bij de volkstelling van 1822 in Alkmaar staat

1822  wijk D  Straat: Laat 279

Trijntje Bloothoofd, gereformeerd, 40 jaar, geb. Oudorp, werkster
kinderen: Klaas Bloothoofd, 12 jaar, geb. Oudorp
inwonend: Aaltje Pronk, 36 jaar, geb. Westzaan


Als een kind dezelfde familienaam heeft als de moeder, kan de laatste ongehuwd zijn. In Oudorp is er echter geen aanknopingspunt, en al helemaal niet voor een vrouw van het gereformeerde geloof.