Zuidschermer

Hoe komt u in het Torenerf in Zuidschermer

Met de auto, motor of de fiets:

Vanuit de richting Alkmaar en Haarlem: De oostelijke rondweg van Alkmaar bij de Leeghwaterbrug over het Noord-Hollandskanaal verlaten, zuidwaards de Westdijk van de Schermer op. Eerste weg links de Schermer in, de Boekelermeerweg. Bij de Zuidervaart rechtsaf, en dan is het Torenerf vlak voor de katholieke kerk.

Vanuit de richting Amsterdam: Bij de Forbo in Krommenie (schoorsteen met gekleurde ringen) noordwaards richting Marken-binnen, West-Graftdijk. Bij de T-splitsing op de Schermerringdijk, de tweede (verste) afslag links nemen, richting Zuidschermer. Dan onder aan de dijk doorrijden tot de Zuidervaart, daar rechtsaf. In Zuidschermer is het Torenerf dan direct na de katholieke kerk.

Met Openbaar Vervoer:

Dat wordt lastig. Bus 127 vertrekt om 9.09 uit Alkmaar en stopt om 9:17 in Stompetoren. Evenzo vertrekt bus 127 om 9.13 uit Purmerend en komt om 9.40 in Stompetoren aan. Daarna zou een klein uur gelopen moeten worden. Of een taxi regelen: bel OV Taxi Noord-Holland: 0900 - 8878 (minimaal 1 uur van tevoren reserveren). Meerijden met anderen is waarschijnlijk gemakkelijker. Neem contact op met Gerrit Bloothooft.